Blaaskapel NarreTuuters

Nieuws.

IMG_1615
IMG_1569
IMG_1690

12-2-2024

NarreTuuters Bruiloft

Op maandag 12 februari 2024 gaven Ronald de Leest en Carly Quaedvlieg van Blaaskapel NarreTuuters elkaar officieel het ja-woord.

Sint-Oedenrode – Het is een waar carnavalssprookje. Ronald vroeg drie jaar geleden zijn vriendin Carly ten huwelijk in carnavalsprogramma Fijnfisjenie Café op Omroep Brabant. De twee zijn echte carnavalsliefhebbers en wisten al snel wanneer de bruiloft zou plaatsvinden. Maandagmorgen was het zover. Om elf over elf gaven ze elkaar het jawoord, geheel in carnavalskleding bij hun carnavalsclub in Papgat (Sint-Oedenrode).

Voor het aanzoek van Ronald moeten we drie jaar terug in de tijd. Het was 14 februari 2021. Door het coronavirus mocht het gebruikelijke carnavalsfeest niet doorgaan. Het Fijnfisjenie Café van Omroep Brabant vond daarom helemaal online plaats. Ronald besloot Carly tijdens deze live-uitzending ten huwelijk te vragen via de tekstbalk onder in beeld.

“Lieve Carly, wil je met me trouwen?”, verscheen plotseling in beeld. Ze dacht eerst dat het een grap was en zei ‘nee’. Maar toen ze erachter kwam dat Ronald het meende, zei ze alsnog ja.

Deze maandag is de grote dag na drie jaar eindelijk aangebroken. De gasten, allemaal in carnavalskleding, verzamelden zich bij de carnavalsclub van Carly voor de ceremonie. Er was een blaaskapel en ook het bruidspaar was carnavalesk uitgedost. Om elf over elf zei het stel ‘ja’ tegen elkaar. Niet lang daarna zetten Carly en Ronald de polonaise in, zoals het hoort.

“Fantastisch! Het is zo leuk!”, zegt Carly daarna vrolijk tegen het team van ‘t Brabants Buske. “Onvoorstelbaar!”, vult Ronald aan. “Ik twijfelde vanochtend nog of ze wel ja zou zeggen, maar het is me toch gelukt.”

De twee carnavalsliefhebbers zitten bij vereniging KV De Narrenkap. Hun bruiloft vindt in de residentie van de club plaats. “Ik ben hier al negentien jaar lid, dus ik ga al een tijdje mee”, zegt Carly. “Vandaag is de leukste dag van carnaval, vind ik. Tijdens het Struifbal komen allemaal blaaskappellen hierheen. Vandaar dat we ook op deze dag wilden trouwen.”

De rest van de dag zal dan ook gevuld zijn met carnavalsactiviteiten. “We weten nog niet precies wat, maar er zullen vast wat verrassingen komen”, zegt Carly. “Ik denk vooral dat er veel muziek zal zijn en dat we samen veel lol gaan hebben.”

Zie tevens omroep Brabant.

26-06-2023

2 nieuwe leden!

Op maandag 26 juni 2023 hebben wij 2 nieuwe leden bij onze kapel mogen verwelkomen; Mike Melgert en Timo van der Meijden.

Mike heeft heeft in zijn jonge jaren snaredrum gespeeld bij de tambourijnen in Eindhoven en zal bij de NarreTuuters aan de slag gaan op timptoms. 

Timo heeft de ambitie snaredrum te gaan spelen en zal zich de komende maanden gaan focussen om de snaredrum om zodoende het instrument onder de knie te krijgen.

Meer weten over onze bezetting? Bekijk dan de pagina ‘bezetting’ of klik hier om daar direct naartoe te gaan.

345173406_1243770252930786_8264414333209448772_n
345214446_550674710579999_5095025047729239317_n

06-05-2023

Serenade Bert en Mien Termeer

Bert en Mien Termeer zijn dit jaar 55 jaar lid van K.V. de Narrekap en om deze mijlpaal te vieren hebben leden van K.V. de Narrekap en Blaaskapel NarreTuuters op zaterdag 6 mei 2023 een serenade aan hen gebracht.

Sint-Oedenrode – Bert en Mien Termeer werden in 1968 lid van de Narrekap. Omdat carnavaleske jubilea altijd in veelvouden van elf worden gevierd, stonden zij afgelopen zaterdag in het zonnetje. Niet ’s avonds tijdens de jaarlijkse feestavond, zoals zij zelf dachten, maar al om zes uur voor hun eigen voordeur.

“Ze waren maar net op tijd. Als ze twee minuten later waren gekomen, had ik onder de douche gestaan”, antwoord Bert op de vraag of hij verrast was. Met ‘ze’ bedoelt Bert Termeer de ‘Narretuuters’ en een delegatie van de Narrekap. Ze wilden Bert en Mien verrassen en dat is gelukt. Als cadeau voor het trouwe lidmaatschap ontvingen Bert en Mien een fotoalbum met foto’s uit de afgelopen 55 jaar en een driedimensionaal beeld van ‘De Narrekap’.

Zie tevens de MooiRooi krant.

28-03-2023

2 nieuwe leden!

Op maandag 20 maart 2023 hebben wij 2 nieuwe leden bij onze kapel mogen verwelkomen; Bart Spaan en Frank Hoeks.

Bart speelt al jaren trompet en is voor ons geen onbekende. Hij heeft vroeger al bij de Neultuuters gespeeld. Daarna heeft Bart een uitstapje gemaakt naar blaaskapel de Peelknijnen in Volkel. Sinds 20 maart mogen wij Bart weer verwelkomen bij de NarreTuuters.

Frank heeft jaren bekkens bespeeld bij ‘de Brabant Band’ . Toen de Brabant Band stopte heeft Frank de bekkens bespeeld bij de Ollandse Dorpskapel, VDKLU (Vrijwillige Drumfanfare Koninklijke Luchtmacht) en aansluitend bij C.V. ‘t Skrothupke uit Sint-Oedenrode. Ook Frank mogen wij sinds 20 maart verwelkomen bij onze kapel.

Meer weten over onze bezetting? Bekijk dan de pagina ‘bezetting’ of klik hier om daar direct naartoe te gaan.

behnam-norouzi-2_l3lUpn4vE-unsplash

15-03-2023

Agenda 2023

Onze kapel is al weer druk bezig met het vullen van de agenda voor het komende seizoen.

Op de pagina ‘agenda’ kun je volgen waar wij de komende maanden te vinden zijn. De komende periode zullen er dan ook nog meer evenementen toegevoegd worden.

12-11-2022

Onthulling Neije koppel en jeugdraad!

Sint-Oedenrode - Zaterdag 12 november 2022 zijn Prins Pim Pap d'n Urste en Adjudant Luuk onthuld als het Neije koppel van Papgat en is ook de jeugdraad onthuld met Prins Joris, adjudant Levi, Jeugdprinses Aniek en hofdame Tessa!

Prins PIM en ADJUDANT LUUK

Pim van den Broek is geboren in Eindhoven en is daarna opgegroeid in Sint-Oedenrode waar hij nog thuis woont bij zijn ouders. Luuk Opheij is geboren en getogen in Sint-Oedenrode en heeft vorig jaar, samen met zijn vriendin Demi, een huisje gekocht in Sint-Oedenrode.

Meer weten? Bekijk dan de websites www.papgat.com of www.jeugd-carnaval.nl.

 

25-10-2022

34e Klompenklets

Sint-Oedenrode - Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november 2022 organiseert K.V. de Narrekap haar 34e klompenklets in Zalencentrum de Beurs te Sint-Oedenrode.

De organisatie heeft een programma samengesteld om je vingers bij af te likken. het programma bestaat uit 7 tonpraters. Ze hebben weer kampioenen en gevestigde namen zoals Berry Knapen en Hans Eijkemans kunnen strikken. Deze mannen staan altijd garant voor tranen over de wangen van het lachen. Ook hebben ze debutanten geboekt die hoge ogen hebben gegooid tijdens hun optredens en zelfs al publieksprijzen hebben gewonnen. Zij staan altijd klaar om een vernieuwende buut neer te zetten met grappen uit onbekende hoek die de buikspieren zullen laten schudden. Trots kijkend naar het programma heeft deze wel erg veel overeenkomsten met de finalistenlijst van komende kampioenschap tonpraoten. Succes wederom gegarandeerd. Dit jaar is de complete line-up: Rien van Genugten, Hans Eijkemans, Tom van Osch, Riza Tisserand, Arian Compen, Iveke van Gerven en Berry Knapen.

Kaarten te koop

De prijs van de kaarten is €15,00 per stuk, inclusief garderobe. Kaarten zijn te koop bij Zalencentrum de Beurs. Ook is het mogelijk om kaarten digitaal te bestellen. Je kan dit doen via : www.denarrekap.nl of door op onderstaande button te klikken.

Ook trapt de Narrekap dit jaar af met een vernieuwd concept: ‘Vriend van de Klompenklets’. Je kan vriend worden als particulier of als bedrijf. Kijk voor meer info op de site van K.V. de Narrekap.

17-09-2022

Presentatie groot succes!

Sint-Oedenrode - Zaterdag 17 september 2022 was het dan eindelijk zo ver. Na maanden van voorbereiden heeft de 'nieuwe' blaaskapel NarreTuuters zich gepresenteerd aan Rooi.

Presentatie & Kapellenfestival

De feestelijke middag begon om 15.00 uur en duurde tot circa 21.00 uur. Bezoekende kapellen, verenigingen, inwoners van Rooi, vrienden en familie van de muzikanten en de lokale pers waren hierbij aanwezig. 

klaar voor de toekomst

Met de presentatie aan het publiek is blaaskapel NarreTuuters klaar voor de toekomst. Ze kunnen zich gaan richten op de aankomende activiteiten en het komende carnavalsseizoen wat alweer voor de deur staat. 

Voor een impressie van deze dag kunt u hier rechts de foto’s en video’s bekijken. U kunt natuurlijk ook op onze foto-pagina of onze video-pagina de beschikbare media bekijken.

Namens de organisatie van deze dag willen wij nog een speciaal dankwoord uitspreken naar de vrijwilligers, K.V. de Narrekap, onze sponsoren, aanwezige inwoners van Rooi, vrienden, familie, onze eigen muzikanten en iedereen die op één of andere manier betrokken is geweest bij deze dag!

Lees ook het nieuwsbericht in de Mooi Rooi krant: https://www.mooirooi.nl/nieuws/evenementen/62597/blaaskapel-narretuuters-stelt-zich-feestelijk-voor

 

Foto's

« van 97 »

Foto boven: flyer t.b.v. de presentatie van de blaaskapel © NarreTuuters.

Foto hierboven: NarreTuuters tijdens het optreden met halfvasten 2022 © NarreTuuters.

28-06-2022

Presentatie NarreTuuters

Sint-Oedenrode - Blaaskapel NarreTuuters presenteert zich aan het Roois publiek.

FUSIE

Sinds 1 juni 2022 bestaat de ‘nieuwe’ blaaskapel NarreTuuters. Om dit heugelijke nieuws te vieren zal de kapel zich op zaterdag 17 september presenteren aan de inwoners van Sint-Oedenrode. Zij doet dit door deze dag een kapellenfestival te organiseren bij Zalencentrum de Beurs te Sint-Oedenrode. De feestelijke middag begint om 15.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

HOE HET BEGON

Door het samengaan van kapellen de Neultuuters en de Narrekapel is in 2022 blaaskapel NarreTuuters ontstaan. Hoewel de kapel officieel dus pas sinds 2022 bestaat zijn de muzikanten geen onbekenden in Sint-Oedenrode. Kapel de Neultuuters was actief sinds 1988 en de Narrekapel sinds 1962. Door de krachten van beide kapellen te bundelen is een goede basis gelegd om de komende jaren onbezorgd door te kunnen gaan met hun grootste passie: met plezier muziek maken.

RECEPTIE & KAPELLENFESTIVAL

Na maanden van voorbereiden is zaterdag 17 september dé dag dat kapel NarreTuuters zich mag presenteren aan het publiek. Met een nieuw logo, een nieuwe huisstijl, compleet nieuwe kledij en een vernieuwd repertoire zijn zij klaar voor het komende carnavalsseizoen en dit willen zij graag met u vieren. U bent dan ook van harte welkom om het bestuur en de leden van de kapel te komen feliciteren. Kapellen uit Sint-Oedenrode en omstreken worden uitgenodigd om te komen spelen op het georganiseerde kapellenfestival. Bezoekende kapellen die willen spelen tijdens deze dag worden verzocht zich aan te melden via info@narretuuters.nl op uiterlijk 12 september 2022. Let op: er is plek voor ca. 18 kapellen, vol = vol.

01-06-2022

Nieuwe website

Sint-Oedenrode - Op woensdag 1 juni is de website van onze nieuwe kapel gelanceerd.

DE WEBSITE

De website bevat all relevante basisinformatie over de kapel zoals contactgegevens, de bezetting van de kapel en bestuursleden. Natuurlijk staat er nog veel meer informatie op de website zoals onze evenementenagenda, diverse foto’s en video’s enzovoorts. De website zal telkens bijgewerkt worden zodat u altijd de laatste informatie op onze website kunt terugvinden.

Foto: logo op achtergrond van de huiskleur

Foto: beiden kapellen tijdens het blaasfestijn in Helmond in 2019. © NarreTuuters.

2-05-2022

Nieuwe kapel: NarreTuuters

Sint-Oedenrode - Blaaskapellen de Narrekapel en de Neultuuters slaan handen ineen.

FUSIE

Na enkele jaren van samen repeteren en optreden hebben de Narrekapel en de Neultuuters besloten om de handen ineen te slaan en samen verder te gaan als 1 kapel onder een ‘nieuwe’ naam: NarreTuuters. Beide kapellen versterken elkaar qua bezetting en repertroire en stellen met de fusie het bestaansrecht voor de toekomst zeker. Binnenkort zal er meer informatie volgen over de fusie van de kapellen. Houd daarvoor onze website en socials in de gaten.

Statistieken.

Leuk om te weten!

Jaar muzikale ervaring
+
enthousiaste leden
wisselend repertoire
+